Vuhan'da karantina kaldırıldı

Koronavirüs vak'alarının ilk tespit edildiği Çin'in Vuhan kentinde karantina kaldırıldı. Büyük başarıyla salgının üstesinden gelen Çin'de, normalleşme süreci hız kazandı. Vuhan kenti 23 Ocak günü karantina altına alınmıştı.

Vuhan'da karantina kaldırıldı

Çin’in Vuhan kentinde 76 gündür uygulanan salgın karantinası sona erdi.

Yetkililer, 11 milyon nüfuslu Vuhan'da yaşayanların izin almadan çıkabileceklerini açıkladı.

Tren ve uçak seferleri tekrar başlatılırken, otobanlar yeniden açıldı. Salgın nedeniyle kentte mahsur kalan Çinliler, yaklaşık 3 ay sonra seyahat edebilmenin sevincini yaşadı.

Yolcular, kendilerine devlet tarafından verilen sağlık kodlarını gösterdikten ve vücut ısıları ölçüldükten sonra istasyonlara girebiliyor.

Vuhan Tianhe Uluslararası Havalimanı'ndan iç uçuşlar da bugün itibarıyla yeniden başladı. Karantina sonrası ilk günde toplam 200 uçuş gerçekleştirilmesinin beklendiği bildirildi.

Gece yarısı da ışık gösterisi yapıldı. Vuhan aydınlatıldı. Çin'in diğer bölgelerinden sağlık çalışanları salgının üstesinden gelmek için şehre yardım etmeye gitmişti. Bu illerin adları, Vuhan'ın minnettarlığını göstermek için renkli ışıklar gösterildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, Ocak ayından bu yana dün ilk defa hiçbir ölümün yaşanmadığını bildirilmişti.

Komisyon toplam vaka sayının 81 bin 740'a yükseldiğini, 89 kişinin daha tedavi edildiğini açıklamıştı. Çin’de salgında hayatını kaybedenlerin sayısı da 3 bin 333 kişi olarak açıklanmıştı.

# çin # Vuhan