Eski Jandarma Komutanı’ndan Zirve Yayınevi davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar

Eski Malatya İl Jandarma Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger, Zirve Yayınevi cinayetine ilişikin çarpıcı açıklamalar yaptı. Ülger, cinayetleri işleyenlerin Malatya’da cemaat abileri tarafından özel olarak eğitildiğini söyledi. Cemaatçi polislerin cinayeti adım adım planladığını belirtti.

Eski Jandarma Komutanı’ndan Zirve Yayınevi davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar

F tipi örgüt kurgusu olduğu açığa çıkan tertip davaları bir bir çökerken, Malatya'daki Zirve Yayınevi davası bir türlü çözüme kavuşmadı. Dava kapsamında 4 yıldır tutuklu olan Eski İl Jandarma Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger önemli açıklamalar yaptı.

F tipi örgütün cinayetlerin tam ortasında olduğunu, faillerin cemaat abileri tarafından eğitildiğini belirten Ülger, "Cinayetleri işleyenler daha önce PDY’nin Malatya’da Nurs Apartmanı'ndaki evinde iki 'paralel abi' tarafından özel olarak eğitiliyor. Olaydan bir gün önce cinayeti işleyecek olanlar, atış talimi yaparken polis tarafından yakalanıyor. Ama bırakılıyorlar. Polisin üzerlerinde bulduğu silah, ertesi gün cinayette kullanılıyor." dedi.

Ülger, dönemin Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya ve istihbarat şube müdürü İsmail Bilgin'in de cemaatçi olduğunu söyledi.

F tipi örgütün hoşuna gitmeyecek işler yaptığı için hedef alındığını belirten Ülger, örgütün 2. Ordu'daki bütün askerleri fişlediğini açıkladı. Daha sonra hazırlanan sahte bir liste ile, cemaatçi olmayan askerlerin cemaatçi gibi gösterilerek tasfiye edilmeye çalışıldığını analttı. Ülger bu oyunu bozduklarını belirtti.

Cinayeti işleyenlerin telefonlarının önceden dinlendiğini belirten Ülger Ramazan Akyürek'in bunu itiraf ettiğini vurguladı.

Ülger, "Cinayetten sonra polis müdürü Ramazan Akyürek, 'Dinlemeseydik nasıl yakalardık' dedi. Sanırım bu lafı ağzından kaçırdı. Madem izlediniz, cinayeti işleyeceklerini de biliyorsunuz demek ki. Niye önlemediniz?" dedi.

Zirve yayınevinde cinayeti işleyen beş kişi aylar önce tahliye edildi. Ancak Emekli Albay Mehmet Ülger ve 3 asker hâlâ hapiste.

ulusalkanal.com.tr

# jandarma # dava # malatya # zirve yayınevi # paralel yapı # mehmet ülger