Pilav günü suç sayıldı!

Askeri Casusluk davasında skandal bir suçlama yapıldı. Savcılar, Kuleli Askeri lisesi mezunlarının düzenlediği pilav günü fotoğrafını suç delili saydı. Etkinliği düzenleyen Albay Aziz Murat Değirmencioğlu'nun tuttuğu liste, “yasaklanan bilgileri temin edip örgüte adam kazandırma suçlaması"na dayanak sayıldı. Değirmencioğlu'nun bu nedenle 3 yıla kadar hapsi istendi.

Pilav günü suç sayıldı!

İzmir'de devam eden Askeri Casusluk kumpasında skandal bir suçlama gerekçesi yapıldı.

Dava savcıları Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olan subayların düzenlediği pilav gününü "örgüte adam kazandırma" suçu olarak değerlendirdi.

Kuleli Askeri Lisesi’nden 1983 yılında mezun olan Albay Aziz Murat Değirmencioğlu, 2012 yılında bir etkinlik düzenleyerek eski arkadaşlarını bir araya getirdi.

Buluşma anısına fotoğraflarda çeken Değirmencioğlu Askeri Casusluk davasında sanık oldu.

Değirmencioğlu'nun evinde yapılan aramada bulunan, pilav gününe katılanların isimlerinin yer aldığı liste suç sayıldı. Değirmencioğlu hakkında “yasaklanan bilgileri temin edip örgüte adam kazandırmak suçlamasıyla” 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Suçlamayı değerlendiren dava avukatı emekli askeri hakim Mahir Işıkay da o pilav gününe katılan isimlerden biriydi. Işıkay, Genelkurmay'ın da listeyi suç delili gibi gösterdiğini belirtti.

"Hayatında hiç arkadaş grubu olmadığını düşündüğüm sayın savcı bu belgeyi suç saydı ve Genelkurmay’a sordu. Genelkurmay’ ın 9 aralık 2013 tarihli raporunu hazırlayan bu heyet listedeki kişilerin ortak özelliğini, kim olduklarına, listenin ne için hazırlandığına bakmadan ve sorgulamadan ve en önemlisi devre arkadaşlığının anlam ve önemini bilmeden bu belgenin TCK 334/1 kapsamında olduğunu değerlendirdi."

ulusalkanal.com.tr

# askeri casusluk