Fikri Işık'tan Kandil açıklaması

Türkiye, terörle mücadelede savunma pozisyonundan taarruz pozisyonuna geçti. Türkiye'ye yönelik terör tehdidi nereden gelirse gelsin, terörü kaynağında imha etme ve terörü kendi yuvasında ortadan kaldırma stratejisi, Türkiye'nin belirlediği temel bir strateji oldu. Bununla ilgili kim ne derse desin, bizim için terör nereden gelirse, tehdit nereden gelirse oraya operasyon yapmak meşru haktır."

Fikri Işık'tan Kandil açıklaması

"Kandil, terör örgütünün hareket ettiği nokta olmaktan çıkacaktır"

"ABD'nin stratejik kararı vermesi lazım. Bir terör örgütü bizim partnerimiz olamaz. Türkiye ve ABD, koalisyon güçleri, Rusya, İran... Bunlar birlikte çalışabilir. Bizim problemimiz, mücadele ettiğimiz terör örgütünü müttefiklerimiz terör örgütü olarak görmüyor. ABD bu stratejik kararı verir. Bu silahlar onlara verilirken bize de taahhüt verildi" diyerek sözlerine devam eden Işık şunları söyledi:

"Türkiye terörle mücadelede taarruz pozisyonuna geçti. Terörü kaynağında imha etme ve ortadan kaldırma stratejisi temel bir strateji oldu. Türkiye'nin 40 yıla kadar mücadele ettiği bu terör örgütüne operasyon yapma hakkı var. PKK hiçbir yeri kendisi için güvenli bölge göremeyecek. Operasyonun detaylarını arkadaşlar biliyor, bir şey söylememiz doğru değil. Türkiye terörü kaynağında imha etmekte kararlıdır. Kandil, terör örgütünün hareket ettiği nokta olmaktan çıkacaktır."

"Şartlar oluştuğunda Süleyman Şah Türbesi taşınacaktır"

TSK'nın ÖSO militanlarıyla birlikte gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatı'nda önemli eşiklerden birinin güvenlik nedeniyle Münbiç'in Karakozak köyünden taşınmak zorunda kalınan Süleyman Şah Türbesi'nin tekrar eski yerine getirileceği iddia edilmişti.

Bu konuya da açıklık getiren Işık, "Biliyorsunuz orası Türk toprağı. Şartlar oluştuğunda Süleyman Şah Türbesi taşınacaktır" dedi.

# başbakan yardımcısı # fikri ışık