Devlet Bahçeli'den İdlib açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den İdlib'deki saldırıya ilişkin yazılı açıklama geldi. Bahçeli, hükümetin alacağı her kararın bedeli ne olursa olsun destekçisi olacaklarını söyledi. Tepkisini dile getiren Bahçeli, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'den İdlib açıklaması

Bölgede yaşanan gerilim artıyor. Endişe derinleşiyor. Türkiye, İdlib'te kurulan tuzağa çekilmeye çalışılıyor. İdlib saldırısı gerilimi tırmandırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den konuya ilişkin açıklama geldiğ. Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin alacağı siyasi ve askeri her kararın bedeli ne olursa olsun yanında duracaklarını, destekçisi olacaklarını söyledi.

Derinleşen İdlib krizinin milli bekayı en üst düzeyde tehdit eden bir yapıya büründüğünü savundu. "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partisinin, her türlü askeri müdahale hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru gördüğünü belirtti. Güç ve zor kullanmanın artık kaçınılmaz bir mecburiyet olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı, "Kan döken rejim unsurlarının bulundukları her yerde cezalandırılmaları Türk tarihine ve maşeri vicdana karşı ertelenemez bir sorumluluk halini almıştır. Milli güvenliğimizi temin maksadıyla bulunduğumuz alanlarda karşımıza kim çıkarsa çıksın doğduğuna pişman edilmeli" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, "Esad ya pişman olup teslim bayrağını çekecek ya da bombaladığı topraklar ona ve çetesine mezar olacaktır." dedi.

Bahçeli açıklamasında,Türkiye'nin bir NATO müttefiki olduğuna işaret etti, "Saldırı aynı zamanda NATO'ya yapılmıştır" dedi. "Türkiye şehitlerine sahip çıkarak dökülen kanları yerde bırakmayacaktır" ifadelerine yer verdi.

ulusal.com.tr

# mhp # devlet bahçeli # idlib