Ermenistan Başbakanı Paşinyan istifa etti

Erken seçime hazırlığı için Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görevinden istifa etti. Paşinyan, haziran ayında yapılacak erken seçimde yeniden aday olacağını açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan istifa etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Haziran ayında yapılacak erken seçim öncesi istifa ettiğini duyurdu.

Paşinyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başbakanlık için yeniden aday olduğunu açıkladı:

- Partimiz Sivil Sözleşme'nin erken seçimlere katılacağının altını çizmek istiyorum. Başbakan adayı olacağım. Eğer halk başbakanlıktan ayrılmam gerektiğine karar verirse, onların iradesini yerine getireceğim. Eğer başbakanlık görevine devam etmemi isterlerse, yine halkın iradesini yerine getireceğim.

Ermenistan yasaları gereği, Paşinyan ile birlikte kabine üyeleri de istifalarını sundu. Paşinyan, yasa gereği seçimlere kadar başbakan vekili olarak görev yapacak.

Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağ'da yaşanan hezimet sonrası kaosa sürüklenen Ermenistan’da, 20 Haziran'da erken seçime gidilmesi kararlaştırılmıştı.

Paşinyan, Nisan ayında istifa edeceğini duyurmuş, "Ancak bunu iktidardan gitmek için değil, erken seçiminin yapılması için yapacağım." İfadelerini kullanmıştı.

# erken seçim # istifa # Ermenistan # Nikol Paşinyan # Paşinyan # paşinyan istifa # Ermenistan Paşinyan # Ermenistan Başbakanı Paşinyan