Mehmet Dişli savunmasını yaptı

Ne savcılık ifadesini kabul etti, ne de darbeye karıştığını itiraf etti. AKP milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli de diğer sanıklar gibi hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. "FETÖ üyesi değilim" diyen Dişli, ifadesinde kendisini suçlayan Genelkurmay Başkanı için, "Yaşadığı travmatik ortam nedeniyle beni yanlış anlamış olabilir” ifadesini kullandı. Dişli, darbecilerin kimler adına hareket ettiğine ilişkin soruya da, “ne desem manşet olur” diyerek ilginç bir yanıt verdi

Mehmet Dişli savunmasını yaptı

Eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, FETÖ Genelkurmay Çatı davasında savunma yaptı. AKP Milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi olan Mehmet Dişli de savunmasında suçlamaları ve savcılıktaki verdiği ifadeyi kabul etmedi. Dişli, kendisini suçlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar için, “O anki durumu en iyi kendisi bilmektedir. Yasadığı travmatik ortam nedeniyle beni yanlış anlamış olabilir” dedi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesindeki mahkeme salonunda görülen duruşmada konuşan Dişli, FETÖ üyeliğini reddetti. “Çok uzun süredir FETÖ’nün hedefindeydim” iddiasında bulundu.

Dişli, darbecilerin kimin adına hareket ettiklerine ilişkin, "Bu yorumlu konularda cevap vermek istemiyorum, bilmiyorum. Ne desem yarın manşet olur" savunmasını yaptı.

Dişli, ağabeyi Şaban Dişli’yi arayıp neden darbeyi bildirmediğinin sorulması üzerine, “Ağabeyimin telefonu benim yanımda yoktur. Kayırlarımda da yoktur. Benim yanımda Silahlı Kuvvetlerin baş komutanı var, siyasi başka kimseyi arama ihtiyacı duymadım” dedi.

Eski Tümgeneral Kubilay Selçuk da suçlamaları kabul etmedi. Selçuk, savcılıkta verdiği ifadeyi baskı altında imzaladığını söyleyince, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Koskoca Tümgeneralsin imzalamasaydın. Savcılık sorgusunda baskı yapılmaz" diyerek, Selçuk’a tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

# 15 temmuz # mehmet dişli