Yeni zaferler ufukta

Ermeni soykırımı yalanına karşı mücadele eden Talat Paşa Komitesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararını değerlendirdi. Komite yeni yol haritasını açıkladı. Hedef İsviçre'deki sözde soykırım yasasını kaldırtmak.

Talat Paşa Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Ermeni soykırımı hakkındaki kararını için olanüstü kararlar aldı. AİHM'in Doğu Perinçek kararına vurgu yapılan bildirgede, "Türkiye, Ermeni soykırımı yalanına karşı en büyük başarıyı elde etti" ifadelerine yer verildi.

"Dışişleri Bakanlığı'nın açıkladığı gibi bu karar bir milat niteliğindedir. AİHM, kararında Ermeni soykırımının gerçek olmadığı görüşündedir. Bu karar bir uluslararası yargı içtihadı niteliğindedir.AİHM "İfade özgürlüğünün ihlali" açısından da İsviçre'yi mahkûm etmiştir."

Talat Paşa Komitesi yeni yol haritasını da belirledi. Hedef, sözde soykırım yasası çıkaran ülkelerin bu kararlarını kaldırtmak.

"Acilen atacağımız ilk adım, İsviçre'de girişimlerde bulunarak, AİHM'nin mahkûm ettiği ceza maddesini İsviçre parlamentosunun gündemine getirtmek ve kaldırtmaktır."

Talat Paşa Komitesi Ermeni soykırımı iddialarına karşı yurtdışındaki 4 milyon Türk'ü de harekete geçirmeyi hedefliyor.

Açıklamada "Dünya kamuoyunu bu konuda harekete geçiriyoruz. Özellikle emperyalist merkezlerin 2015'i saldırı yılı ilan ettikleri bugünkü koşullarda soykırım yalanını yüzlerine çarpacağız. Bu amaçla başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, TC'nin ilgili kurumlarını harekete geçirmesi de gerekmektedir." denildi.

ulusalkanal.com.tr

# isviçre # talat paşa komitesi # Ermeni soykırımı yalanı # Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi