Saldırı hakkında kim ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepkiler ardı ardına geldi. Siyasetçiler ve siyasi partiler, yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı.

Siyasetçiler ve siyasi partiler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yapılan saldırıyı kınadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kılıçdaroğlu'nu arayarak "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Saldırıyı Başbakan Tayyip Erdoğan da kınadı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, saldırının ardından Kılıçdaroğlu'nu makam odasında ziyaret etti. Çiçek, saldırıyla ilgili "Bir siyasi parti sayın genel başkanına, böylesine fiili bir durumun yaratılması, aynı şekilde milletvekillerimiz için de geçerlidir, üzücü bir durumdur" diye konuştu.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınadı. Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderen Perinçek, "Karşılaştığınız utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Zorbalığa karşı her zaman birlikteyiz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da saldırıyı kınadı. Vural, saldırının milli iradeye yönelik olduğunu belirtti.

AKP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da "Bu saldırıyı aynı zamanda demokrasiye, fikir özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

BDP'den yapılan yazılı kınama açıklamasında da "Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Saldırının ardından Meclis olağanüstü toplantı için harekete geçti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Perşembe günü partilerin grup yöneticileriyle toplantı yapacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # yumruk # orhan ö