İşte ‘Yurtta Sulh Konseyi’ ile ilgili ipuçları

Savcılık, darbe girişimini koordine eden "Yurtta Sulh Konseyi" ile ilgili ön bilgilere ulaştı. Konseyin en az 30 tuğgeneral ve albay rütbesindeki TSK mensubundan oluştuğu belirledi.

İşte ‘Yurtta Sulh Konseyi’ ile ilgili ipuçları

Fethullahçı Terör Örgütü'nün "Yurtta Sulh Konseyi" ile ilgili savcılık yeni bilgiler tespit etti.

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, darbe girişimini organize eden konsey en az 30 üst rütbeli asker ve sivillerden oluşuyor.

"Yurtta Sulh Konseyi"nde öne çıkan isim görevi Genelkurmay'ı ele geçirmek olan Tuğgeneral Mehmet Partigöç.

Adil Öksüz, Nurettin Oruç, Kemal Batmaz, Harun Biniş gibi isimler ise "konsey"in sivil kanadını oluşturuyor. Karar alma sistemi içinde yer almayan siviller TSK ile Fethullah Gülen arasında iletişim kuruyor.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı karargâhında yapılan telefon görüşmelerinin HTS kayıtları incelenirken önemli bir bulguya ulaşıldı. "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olan bazı TSK mensuplarının da bulunduğu darbecilerin, başkalarının adına kayıtlı olan telefon hatlarını kullandıkları anlaşıldı. Savcılık, hatların gerçek sahiplerine ulaştığında adı geçen kişilerin darbe girişimiyle ilgilerinin bulunmadığını belirledi.

HTS kayıtlarından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kullandığı kurumsal cep telefonunun bilgileri de ortaya çıktı.

Telefon o gece Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan'da bulunuyordu. 15 Temmuz akşamı telefondan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otelin santrali arandığı öğrenildi. Görüşmenin, Cumhurbaşkanı'nın yerinin saptanması amacıyla yapıldığı üzerinde duruluyor.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # darbe girişimi # yurtta sulh konseyi