Polislerden aylık 13 milyon lira himmet toplanmış

FETÖ’nün ‘mahrem imamlarına’ yapılan operasyonda örgütün ‘polis yapılanmasına’ ilişkin arşive ulaşıldı ve para trafiği deşifre oldu. Polislerden aylık toplanan 13 milyon liralık himmetin, 17-25 Aralık’tan sonra 6 milyon liraya kadar indiği öğrenildi. Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın ismi de ‘Bizden’ polisler arasında yer aldı.

Polislerden aylık 13 milyon lira himmet toplanmış

Mahrem imamlar operasyonu, FETÖ’nün polis yapılanmasına ilişkin çarpıcı bilgileri ortaya çıkarttı.

Örgütün Türkiye imamlığına vekâlet eden FETÖ mensubunun evinde ele geçirilen 2 terabaytlık şifrelenmiş karttan örgütün “polis arşivi” çıktı.

20 binden fazla word dosyasının bulunduğu kartın yüzde 7’lik kısmının incelemesi tamamlandı.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ’cü polislerden aylık toplanan 13 milyon liralık himmetin, 17-25 Aralık’tan sonra 6 milyon liraya kadar indiği öğrenildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise hiç himmet toplanamadı.

FETÖ’nün polis teşkilatını Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum olarak 5 bölgeye ayırdığı tespit edildi.

Örgüt, görevlendirdiği kişiler aracılığı ile cezaevindeki FETÖ tutuklusu polislere para yardımı da yaptı.

Aylık 3 bin lira olarak başlayan yardım, son dönemde bin liraya düştü. Bu paralar ev ev dolaşılarak aylık şeklinde tutuklu polislerin ailelerine teslim edildi.

Arşivde yer alan polislerin arasında Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın ismi de “bizden polisler” arasında yer alıyor.

Altıntaş’ın ağabeyliğini yapan kişiler ve bağlı olduğu mahrem imamlar da tespit edildi.

Ele geçirilen arşivde, Fetullah Gülen’in 2000 yılında 6 başkomisere hediye ettiği takım elbiseler ve o gün yaşananların bile yer aldığı ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # Fetullah Gülen # mahrem imamlar