Türk turizmi koronavirüs sınavını aşıyor

Turizmin başkenti Antalya, Kovid-19 tedbirleri kapsamında durdurulan uçak seferlerinin yeniden başlamasıyla yabancı misafirlerini ağırlıyor. En önemli kaynak pazar Rusya'dan gelen uçaklar turizmcilerin umudu oldu. Kente gelen yabancı turistler sıralamasında bu yıl da Rusların ilk sıralarda yer alması bekleniyor. 2020 sınavından başarıyla geçmeye çalışan turizmciler, turistlerin ülkelerinden çıkmadan test yaptırmasının kritik önemine dikkati çekiyor.

Türk turizmi koronavirüs sınavını aşıyor

Türk turizmcisinin göz kulağı bu haberdeydi. 2020 turizm sezonuna yerli turistlerle "merhaba" diyen turizmciler, şimdilerde yabancı misafirleri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Dünya genelinde etkili olan Kovid-19 salgını en çok turizm sektörünü vurdu. Uçak seferleri durdu. Normalleşme süreci ve otellerin güvenli turizm sertifikası almasıyla az da olsa hareketlilik başladı. İç turizm sektörü canlandırdı. Ancak beklenen gelişme en önemli kaynak pazar Rusya'nın uçuşları başlatmasıyla yaşandı.

Dünyada en çok ziyaret edilen şehirler arasında yer alan turizmin başkenti Antalya, her yıl yerli yabancı milyonlarca turisti ağırlıyor. Kent, Ruslar için vazgeçilmez turizm destinasyonlarının başında geliyor.

Türkiye ile Rusya arasında martta durdurulan uçak seferlerinin yeniden başlamasıyla Rus pazarı hareketlendi. Rus misafirler kente akın etmeye başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda kente gelen yabancı turistler sıralamasında Rusların ilksıralarda yer alması bekleniyor.

Türk turizmcileri salgına karşı aldığı önlemlerle güvenli tatil imkanı sunuyor. Sağlığı her şeyin önüne koyan turizmciler, misafirlerinden de kendi ülkelerinde test yaptırıp öyle tatile çıkmalarını bekliyor. Bu uygulama kapılarını açan birçok Avrupa ülkesinde zorunlu kılınıyor. Turizmciler, yetkililerden bu koşulun bizde de sağlanmasını talep ediyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, gelinen noktayı değerlendirdi.

Dahaoğlu, geç başlayan sezonun geç bitmesini umut ettiklerini söyledi.

ulusal.com.tr

# antalya # rus turist # Türk turizmi