HDP'yi kapatma davasında tanıkların çarpıcı ifadesi

HDP'li belediyelerin PKK'ya sağladığı finans desteği kapatma davası iddianamesinde yer aldı. Mardin ve Artuklu belediyesinde çalışan işçiler kayyumdan önce PKK'ya destek için maaşlarından kesintiler yapıldığını anlattı. Tanık işçiler, terör örgütünün gazetesi Özgür Gündem'e de zorla abone yapıldıklarını ifade etti.

HDP'yi kapatma davasında tanıkların çarpıcı ifadesi

Haber: Seda Akyüz

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Terörden tutuklu Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 687 HDP'li isim için siyaset yasağı istenen iddianamede çarpıcı bilgiler yer aldı. Onlardan biri de eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün işlediği tespit edilen suçlarla ilgili bölüm.

HDP'li Türk'ün belediye başkanlığı döneminde terör örgütüne finans sağladığı tanık ifadeleriyle ortaya çıktı. Büyükşehir ve Mardin'deki HDP'li ilçe belediyelerinde çalışan işçiler tanık sıfatıyla ifade verdi. Tanıklar, kayyum atanmadan önce bazı işçilerin maaşlarında yarı yarıya veya 100 ila 200 lira kesinti yapıldığını anlattı.

Tanıklardan işçi M. ''Maaşların yarısını istediler'' dedi:

- Kobani olaylarının başladığı dönemde bizim dairede çalışan taşeron işçilerinden birisi Kobani'ye yardım için arkadaşlardan para toplanacağını söyledi. Herkes maaşının yarısı olarak Kobani'ye yardım edecek dedi. Ben bu yardımı vermedim.

İşçi F. ise Kobani'ye yardım adıyla para toplandığını belirtti:

- Ben Artuklu Belediyesi'nde çalışıyordum. 2014 yılındaki seçimlerden sonra işçilerin isim listesi asılıyordu. Bu isim listeleri Kobani'ye yardım listesiydi. Bize kendileri Kobani'ye yardım göndereceğiz diyerek her ay 100 TL elden para topluyorlardı. Bu durum 3 ay devam etti. Daha sonraki aylar 100-150 TL arasında kesintiler yapıldı.

Diğer bir tanık olan İŞÇİ K. toplanılan paraların Terör örgütü PKK'ya gittiğinden herkesin haberdar olduğunu söyledi:

- Artuklu Belediyesi'nde 2014 yılı içerisinde tüm çalışanlardan Kobani'ye yardım adı altında para topladılar. Bu para toplama olayı Bizzat E. I. ve S. B. başkanlığında belediye başkan yardımcılarının da katılımıyla yapılmıştır. Bu paraların PKK'lı teröristlere gittiğini herkes bilmektedir.

Tanıklar, büyükşehir ve HDP'li ilçe belediyelerinde çalışan işçilerin zorla örgütün gazetesi olan Özgür Gündem'e abone yapıldığı bilgisini de paylaştı.

İşçi M. ''Her ay gazete parası topladılar.'' dedi:

- Çalıştığım bütün daire başkanlıklarında örgütün gazetesi olan Özgür Gündem gazetesine çalışanlar zorla abone yapıldı. Her ay gazete parası olarak belli bir miktar para toplanmıştır. Bu da terör örgütünü parasal olarak desteklemek amacıyla yapılmıştır.

Tanık işçi F. ''istemememize rağmen bizi zorla abone yaptılar.'' dedi.

- Seçimlerden sonra ismini hatırlayamadığım ama örgütün gazetesi olduğunu bildiğim gazeteye istemememize rağmen bizi zorla abone yaptılar. Her ay 60 TL abone parası topladılar.

Bu ifadelerle birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Türk'ün terör örgütüne finansal destek sağladığının tespit edildiğini ifade etti.

# kobani # pkk # hdp # mardin # ahmet türk # hdp kapatılsın # işçi # selahattin demirtaş # belediye # figen yüksekdağ # tanık # hdp kapatma davası # hdpli