PULAT sistemi nisan başında Afrin'de! (PULAT nedir)

Yerli ve milli PULAT Aktif Koruma Sistemi, Nisan başında Afrin'de kullanılmaya başlanacak. Açıklama Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den geldi. ASELSAN tarafından üretilen Pulat sistemi, Zeytin Dalı Harekâtı'na katılan tanklara monte edilecek.

Yerli ve milli PULAT Aktif Koruma SistemiAfrin'de tanklarımıza yeni bir koruma kalkanı oluşturacak. Bu önemli gelişmeyi Milli Savunma BakanıNurettin Canikli duyurdu.

ASELSAN tarafından üretilen ve savunma sanayimizin en önemli gücü PULAT sitemi, Nisan ayından itibaren Zeytin Dalı Harekatı'na katılan tanklara monte edilecek.

PULAT Aktif Koruma Sistemi, sahip olduğu yüksek teknoloji radarla, platforma yönelmiş tehditleri tespit ediyor. "Fiziksel imha" yeteneğiyle de o tehdidi platforma çarpmadan önce uygun zaman ve mesafeden etkisiz hale getiriyor.

PULAT sistemi, gerek yakın gerekse de uzak mesafeden fırlatılan tanksavar roket ve füzelere karşı modül yerleşimine bağlı olarak, 360 derecelik tam bir koruma kalkanı oluşturacak.

Platform üzerine dağınık olarak yerleştirilen koruma modülleri sayesinde de birden çok tehdide karşı aynı anda etkinlik sağlayacak.

Sistem, radarla tehdit algılama çözümü sayesinde toz, çamur, kar, yağmur gibi zorlu çevresel şartlar altında da etkin çalışabilecek.

PULAT Sistemi yalnızca tanklarla sınırlı kalmayacak. İlerleyen zamanlarda diğer zırhlı araçlara da monte edilebilecek.

ulusal.com.tr

# zeytin dalı harekatı # afrin # milli savunma bakanı # nurettin canikli # afrin harekatı