Suriye ordusu stratejik öneme sahip Türkmendağı bölgesindeki ilerleyişini sürdürüyor

Suriye ordusu stratejik öneme sahip Türkmendağı bölgesindeki ilerleyişini sürdürüyor. Kızıldağ'ın teröristlerin elinden geri alınmasının ardından çatışmalar Burç Kasap tepesinde yoğunlaştı. Terör örgütleri temizlenirken başlatılan "Türkmenler katlediliyor" propagandasını, Suriyeli Türkmenler yalanladı.

Suriye ordusu stratejik öneme sahip Türkmendağı bölgesindeki ilerleyişini sürdürüyor

Türkmendağı bölgesini teröristlerden temzileme operasyonu hız kazandı. Stratejik tepeler birer birer Suriye ordusunun kontrolüne geçiyor.

Bu sabahtan itibaren Suriye ordusu ile terör grupları Burç Kasap Tepesinde cephe cepheye geldi. Bu nokta oldukça önemli. Çünkü, burayı kim ele geçirirse, Bayır Bucak bölgesine tamamen hakim olacak.

Suriye resmi devlet ajansı SANA’ya açıklama yapan bir askeri kaynak, ordu birliklerinin teröristlere büyük kayıplar yaşattığını belirtti. Askeri yetkili, Lazkiye kırsalındaki çoğu Afganistanlı olan teröristlerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Suriye ordusu bu bölgede önemli tepeleri kontrol altına aldı.

Çatışmaların yoğun yaşandığı Kızıldağı da 5 gün önce Suriye ordusunun hakimiyetine geçti.

Öte yandan operasyonla birlikte başlayan "Türkmenler katlediliyor" propagandasına Suriyeli Türkmenlerden yanıt geldi. BirGün gazetesine konuşan Suriyeli Türkmenlerin önde gelen isimlerinden Ali Türkmani, "Hedefte Türkmenlerin olduğu doğru değil. Rejim elbette vatan birliğini sağlayacak. Bunun için El Nusra ve ÖSO unsurları gibi tehditler hedef durumunda" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Suriye resmi devlet ajansı SANA

Haber: ulusalkanal.com.tr

# ışid # suriye ordusu # El Nusra # türkmen dağı