Kritik ismin Hrant Dink cinayeti ile bağlantısı deşifre oldu

Hrant Dink cinayeti ile ilgili sır perdesi aralanmaya devam ediyor. Paralel Devlet Yapılanmasının kritik isimlerinden Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun, Dink cinayeti ile bağlantısı deşifre oldu.

Kritik ismin Hrant Dink cinayeti ile bağlantısı deşifre oldu

Türkiye son yıllarda ülkeyi karıştırmaya ve kaosa sürüklemeye yönelik olayları peş peşe yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetlerine kurulan Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi kumpasların yanı sıra Hrant Dink cinayeti de bu olaylardan biriydi.

Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonların ardından Dink cinayetinin arkasındaki sır perdesi de netleşmeye başladı.

Akşam gazetesi manşetten duyurduğu haberinde Ogün Samast’ı takip eden 6 jandarma istihbaratçısının görüntülerini deşifre oldu. İstihbaratçıların bağlantıları araştırılırken dikkat çeken bir detaya ulaşıldı. Habere göre cemaatin kritik isimleri arasında yer alan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Dink cinayeti sırasında albay rütbesiyle Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görev yapıyordu.

Adı Ergenekon davalarında da gündeme gelen Celepoğlu, Dink cinayetinden 1 yıl sonra 2008'de İstanbul Jandarma Komutanlığı görevine atandı.

Celepoğlu’nun Dink suikastı sanığı eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ile sürekli görüştüğü de gündeme gelmişti. Balyoz mağduru emekli Albay Hanifi Yıldırım “Celepoğlu, dönemin İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün ve İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’le sık sık ve yalnız başına görüştü” demişti.

Bir dönem Dink cinayeti soruşturmasına bakan eski savcılar Fikret Seçen, Selim Altay ve Muammer Akkaş’ın, Samast'ı takip eden istihbaratçıları koruduğu ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # paralel devlet # hamza celepoğlu