Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, başkent Moskova'da Afganistan’daki duruma ilişkin çevrim içi basın toplantısı düzenledi. Kabulov Türkiye'nin Rusya, ABD, Çin ve Pakistan'ın oluşturduğu Afganistan formatında yer almadığını söyledi. Kabulov ''Ancak bu, Türkiye’nin bu formata dahil olmayacağı anlamına gelmez'' dedi.

Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, başkent Moskova'da Afganistan’daki duruma ilişkin çevrim içi basın toplantısı düzenledi.

"Rusya ve Türkiye’nin katılımıyla Afganistan meselesine ilişkin Astana Formatı'na benzer bir formatın oluşturulması mümkün mü'" sorusunu yanıtlayan Kabulov, bu konuda, Rusya, ABD, Çin ile Pakistan'ın format oluşturduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov'un konuyla ilgili şunları söyledi:

- Türkiye bu formatta şimdilik yer almıyor. Ancak bu, Türkiye’nin bu formata dahil olmayacağı anlamına gelmez. ABD, Çin ve Pakistan ortaklarımızla birlikte kriterleri belirledik. Afganlar arasında müzakerelerin başlaması konusunda birlikte sonuç elde edebileceğiz. Meseleyle ilgili uluslararası girişimi fazından sonra Afganistan’a sosyal ekonomi altyapının oluşturulması konusunda desteğin sağlanması ile ilgili ekonomik faz devreye girecek.

# abd # türkiye # rusya # çin # Afganistan # pakistan # vladimir putin # moskova # Afganistan Özel Temsilcisi # Zamir Kabulov # kabulov