Rusya'dan Nato'ya yanıt

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Ukrayna'daki Avrupa Birliği taraftarlarına aşırı güç kullanıldığı gerekçesiyle Ukrayna yönetimini kınadı. Rasmussen, hükümete reform yapması çağrısında bulundu.

Rusya'dan Nato'ya yanıt

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'daki Avrupa Birliği yanlısı eylemlerle ilgili açıklama yaptı.

NATO Dışişleri Bakanları toplahtısında konuşan Resmussen, barışçıl göstericilere karşı aşırı güç kullanımını kınadıklarını belirtti.

Rasmussen, taraflara şiddet ve provakasyondan kaçınmaları çağrısında bulundu.

Ukrayna yönetimine çağrıda bulunan Rasmussen, ülkede reform süreci başlatılmasını istedi.

NATO Genel Sekreteri, "Ukrayna’yı uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi ve ifade ve toplanma özgürlüğünü desteklemesi yönünde teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın NATO için önemli olduğunu belirten Rasmussan, "İttifak, Ukrayna’nın uluslararası güvenliğe yaptığı katkılara yüksek derecede değer veriyor" dedi.

Rasmussen'in bu açıklamalarına Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan yanıt geldi. Lavrov, "dışarıdakilerin" Ukrayna’nın iç işlerine müdahil olmamaları gerektiğini söyledi. Lavrov, Ukrayna'nın AB anlaşmalarını onaylamama konusunda egemenlik hakkı bulunduğunun altını çizdi. Lavrov, "Ukrayna hükümetinin bir anlaşmayı onaylama ya da onaylamama konusunda egemenlik hakkını kullandığını" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # nato # Rasmussen # Ukrayna