Başbakan Binali Yıldırım'a sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım'ın "Başkanlık gelmezse ülke bölünür" açıklamasına muhalefet partileri sert tepki gösterdi. CHP, Başbakan Yıldırım'ın toplumu kutuplaştırdığını, kendisini ise itibarsızlaştırdığını söyledi. MHP milletvekili İsmail Ok da başkanlığın ülkeyi böleceğini belirtti. Vatan Partisi ise başkanlığın bir çözüm olmadığını ifade etti.

BaşbakanBinali Yıldırım'ın bu açıklaması siyasetin gündeminde. Açıklamaya CHP, MHP, Vatan Partisi ve Milli Anayasa Hareketinden tepkiler geldi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Yıldırım'ın toplumu kutuplaştırdığını söyledi, "Yıldırım, itibarını ayaklar altına alan bir açıklama yapmıştır" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de Yıldırım'ın açıklamasının bir suç itirafı niteliği taşıdığını savundu.

Bir açıklama da MHP içinde Başkanlığa karşı olan isimlerden geldi. Meclis'te açıklama yapan İsmail Ok, başkanlık sisteminin Türkiye'ye böleceğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz da Başkanlık tartışmasının ülkeyi ikiye böldüğünü savundu.

Bir tepki de Milli Anayasa Hareketi'nden geldi. Hareketin Başkanı Hasan Korkmazcan, "Başkanlığa heves edenler, bu ham hayallere destek olanlar, sadece ödeyecekleri bedeli ağırlaştırır" dedi.

Eski Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve Meclis Başkanvekili Korkmazcan, Türkiye'yi bölmeye hiçbir gücün yetmeyeceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# Başbakan # binali yıldırım # sert tepki