Şırnak'ta terör mağduru aileler HDP binasına yürüdü

Diyarbakır annelerinin teröre karşı başlattığı kararlı eylem, diğer illere de dalga dalga yayılıyor. Şırnak'ta terör mağduru aileler HDP İl Binası'na yürüyüş düzenledi.

Şırnak'ta terör mağduru aileler HDP binasına yürüdü

Şırnak'ta terör mağduru aileler ellerinde Türk bayraklarıyla HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı.

PKK'lı teröristlerce çocukları dağa kaçırılan ve yakınlarını terör saldırılarında kaybeden Şırnaklı kadınlar, şehit ve gazi aileleri ile sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri Şırnak'ta yürüyüş düzenledi. Onlardan biri de oğlu 6 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan Anne Emine Üstek. O oğlunun HDP eliyle kaçırıldığını vurguluyor. Üstek, eyleminde kararlı. ''Oğlum gözlerim yolda seni bekliyorum.'' diyerek evladına seslenen anne, ''artık evine dön.'' dedi.

Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde gerçekleşen yürüyüş, HDP binası önündeki eylemle noktalandı. Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan 32 haftadır eylemlerinin devam ettiğini söyledi.

Ellerinde Türk bayrakları ve dağa kaçırılan çocuklarının fotoğrafları bulunan aileler, PKK ve terör karşıtı sloganlar attı.

# pkk # hdp # terör # gazi # türk # terör örgütü # şırnak # şehit # kadın # türk bayrağı # evlat nöbeti # hdp pkk # STK # terör mağduru