Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanından toplu sözleşme değerlendirmesi

Memur-Sen yetkilileri 6’ncı dönem toplu sözleşmenin ardından basın mensuplarıyla değerlendirme toplantısında buluştu. Genel Başkan Ali Yalçın, imzalanan anlaşmanın son yılların en iyi sözleşmesi olduğunu savundu. Yalçın’ın gündeminde 3600 ek gösterge ve 4688 Sayılı Kanun’da yaşanan sorunlar da vardı.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanından toplu sözleşme değerlendirmesi

Sözleşmenin sonuçları değerlendirildi, memur için elde edilen kazanımlar anlatıldı.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi 2022’de yüzde 5+7, 2023’te yüzde 8+6 olmak üzere toplam yüzde 26’lık bir zam aldı. 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadro için de çalışmalar başladı.

Geride kalan sözleşmenin ardından Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, sürece ilişkin bir değerlendirme toplantısı yaptı. Gazetecilerle bir araya gelen Yalçın, başarılı bir toplu sözleşmeye imza atıldığını savundu.

Yalçın, 4688 Sayılı Kanununda yaşanan sorunlara da değindi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde atılan en önemli adımlardan biri de 3600 ek gösterge oldu. Genel Başkan Ali Yalçın, 2022 yılının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen 3600 ek göstergenin kapsamının geniş olması için da çaba göstereceklerini ifade etti.

Yerel seçimlerden sonra CHP'li belediyelerdeki bazı sözleşmeli memurların işine son verilmişti. Ali Yalçın'ın gündeminde bu işten çıkartmalar da vardı.

# chp # açıklama # gündem # toplantı # Ali Yalçın # memur # basın # anlaşma # memur emeklisi