CHP Gülen dosyasını açıyor

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili dosyaları inceleme talebine Adalet Bakanlığı'ndan yanıt geldi. 4 kişilik CHP heyeti 4 Haziran Pazartesi günü Amerika'ya gönderilen iade dosyasını inceleyecek.

Adalet Bakanlığı 4 Haziran'a randevuyu verdi, 4 kişilik CHPheyeti Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin dosyayı inceleyecek.

Muharrem İnce'nin ABD'den arandığını ifade ederek gündeme getirdiği ve CHP ile hükümet arasında gerilime neden olan FETÖ ele başı Gülen'in iadesine ilişkin polemikte yeni bir gelişme yaşandı.

CHP heyeti pazartesi günü Gülen'in iadesine ilişkin dosyayı inceleyecek.

Heyet iki uzman ve iki milletvekilinden oluşacak. Adalet Bakanlığı'nda, Gülen'in iadesiyle ilgili Amerika'ya gönderilen dosya incelenecek.

Karar öncesinde CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel , Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile bir görüşme yapmış, Gül'ün " "Başvurunuzu okudum, Muharrem Bey gelsin incelesin" söylemini eleştirmişti.

Özel, "Talebimiz de zaten bu değil. Siyaseten nezaketsiz bir öneri olmuştur. Talebimiz, ilgili belgeleri uzman bir heyetin incelemesi yönündedir" demişti.

Bu arada Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de, Adalet Bakanlığı'na belgeleri incelemek üzere 25 Mayıs'ta resmi başvuruda bulunmuştu.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'dan geldi. Akdağ, "Sayın İnce, ABD'nin sesi gibi konuşuyor, çok ayıp ediyor. ABD, El-Kaide'nin liderini Pakistan'da öldürdü, usulüne göre istedi mi? İnce'nin söylemleri sosyal demokratlığa falan yakışmıyor" diye konuştu.

ulusal.com.tr

# chp # adalet bakanlığı # heyet