İlker Başbuğ'dan TSK'ya Milli vurgu

26'ncı Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, milli ordu vurgusu yaptı, "TSK milli ordu vasfını kaybetmemeli” dedi. Başbuğ etnik ve mezhepsel farklılıklar ile liyakatın kaybolmasının, milli ordu vasfının yitirilmesine neden olacağını kaydetti.

İlker Başbuğ'dan TSK'ya Milli vurgu

26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türk Ordusu'yla ilgili önemli uyarılar yaptı, "TSKmilli ordu vasfını kaybetmemeli" dedi.

Başbuğ, milli ordu vasfının TSK için yaşamsal derecede önemli olduğunu vurguladı. "TSK’nın en önemli özelliği milli ordu vasfı" diyen Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bu özelliğin 3 yolla kaybedilebileceğini belirtti.

Türk ordusu milli ordu olma vasfını kaybetmemelidir. Bir ordu milli ordu olma vasfını nasıl kaybeder? Üç şekilde kaybeder:

1 - Etnik farklılıkların girmesi,

2 - Mezhep farklılıklarının girmesi,

3 - Liyakatin kaybolması

Eğer orduya bu farklılıklar girer, liyakat yerine başka ölçüler esas alınırsa, ordunun emir-komuta düzeni de, görevinin gerektirdiği yapısı da bozulur, dağınıklık başlar. Bu nedenle Türk ordusunun milli vasfını koruması, kaybetmemesi hayati önemdedir. En çok dikkat edilmesi gereken husus budur.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # ilker başbuğ # genelkurmay başkanı # milli ordu