Suriye ordusu Abu Duhur'u terör örgütlerinden geri aldı

Rusya Soçi'deki kritik zirve öncesinde Suriye İdlib kırsalında El Nusra örgütüne karşı başarılı operasyonlar yürüttü. Suriye Ordusu, İdlib kırsalındaki stratejik noktalardan biri olan Abu Duhur havalimanı terör örgütlerinden geri aldı

Soçi'deki kritik zirve öncesinde Suriye İdlib kırsalında El Nusra örgütüne karşı başarılı operasyonlar yürüttü. Suriye Ordusu, İdlip kırsalındaki stratejik noktalardan biri olan Abu Duhur havalimanı terör örgütlerinden geri aldı.

İdlib kırasalında dört gündür süren operasyonda Suriye kritik noktaları terör örgütlerinden temizledi. Suriye ordusu 3 yıldır teröristlerin elinde olan Abu ad Duhur havalimanında tam kontrolü sağladı. Karadan İran'ın havadan Rusya'nın destek verdiği harekat sırasında çok sayıda köyü terör unsurlarından geri aldı.

İdlib'te kilit hakimiyet noktalarından biri olan Abu Duhur, Suriye'nin kuzey ve güney birlikleri arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdı. Şam ve Halep'i birbirne bağlayan karayolunun kontrol etmek için kritik bir adım atılıldı.

Operasyon Rusya, İran ve Türkiye garantörlüğündeki Astana anlaşması kapsamında yapıldı. Astana ile alınan kararla ABD'nin "El-Kaide" bahanesi ile saldırmaya hazırlandığı bölgede güvenliği Suriye Ordusu sağlayacak. İdlib'in çevresinde Rusya, merkezinde Türkiye konumlanmış durumda.

İdlip kırsalındaki Abu ad Duhur havalimanı, Astana çerçevesinde Suriye'nin denetimine bırakılan bölgenin kilit noktası. Suriye Ordusunun başarılı operasyonu ile İdlip'in doğusu ile batı Halep kırsalı terörden arındırılması için önemli bir adım atıldı. Yeni hedef Ebu Zuhur Hava Üssüne ulaşmak.

Aydınlık Gazetesi Yazarı Fikret Akfırat değerlendirdi. Akfırat'a göre asıl Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları Astana masasını dağıtmaya neden olabilir. Akfırat, Suriye Ordusu'nun terör örgütü sayılan ve ateşkes dışı tutulan el-Nusra'ya operasyon düzenlediğini vurguladı.

Amerika'nın üçlü bloğu dağıtmak için sahada kaos yaratmaya çalıştığına dikkat çeken Akfırat uyardı, bu tavırın en PKK/PYD'nin işine yarayacağına belirtti. "Astana çökerse, Amerika'nın terör koridoru açılır" diye de uyardı.

ulusal.com.tr

# suriye ordusu