Avrupa'da FETÖ tartışması

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi FETÖ tartışması yaşandı. Strasburg'da toplanan kongrede darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunu belirten değişiklik önergesi Türkiye ile ilgili rapor metnine eklenmedi.

Avrupa'da FETÖ tartışması

Her yıl Strazburg'da toplanan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde belediyelere kayyum atamaları ele alındı.

Tasarıda yer alan "Kongre, Türkiye'nin mücadele ettiği artan terör saldırıları, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi, ülkede bulunan milyonlarca sığınmacı ve sınırları etrafında devam eden savaş gibi tehditlerin farkındadır." maddesinin, "FETÖ tarafından düzenlenen darbe girişimi" şeklinde değiştirilmesi önergesi reddedildi. Çok sayıda üye Kongre'nin verdiği ret kararını eleştirdi.

Türkiye Heyeti Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel alınan kararların hukuk dışı olduğunu ve demokrasiye uymadığını söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da raporun siyasi yönlendirmelerle gerçekleri saptırdığı ve yapıcı olmaktan uzak olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # kayyum # strasburg # Avrupa Konseyi