Adana Emniyeti, sabıkalılara mektup gönderdi

Adana Emniyeti, hırsızlık ve uyuşturucu suçunu önlemek ilginç bir yöntem seçti, 4 bin sabıkalıya uyarı mektubu gönderdi. Mektupta, Ceza Kanunu'ndaki değişiklikle cezaların arttığı belirtilip, “Suçtan uzak kalmanızı tavsiye ediyoruz” denildi.

Adana Emniyeti, sabıkalılara mektup gönderdi

Adana Valiliği ve Emniyeti, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarının önüne geçmek için ilginç bir uygulamaya imza attı. Kentte bulunan 4 bin sabıkalıya uyarı mektubu gönderildi.

Uygulamanın ismi, "4000 Mektup Güvenli Bir Gelecek" projesi. Projeyle, 28 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklik konusunda bilgilendirme yapmak. Çünkü yeni değişiklikle hırsızlık ve uyuşturucu suçlarıyla ilgili cezalar artırıldı.

Valilik ve Emniyet bu kapsamda harekete geçti, ilde hırsızlık ve uyuşturucudan kaydı olan 4 bin kişiye bilgilendirme amacıyla mektup gönderildi.

Ceza oranlarının anlatıldığı mektupta, sabıkalılara“Ailenize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızı düşünerek belirtilen suçlardan uzak kalmanızı tavsiye ediyoruz” denildi.

ulusalkanal.com.tr

# adana emniyeti