4G tartışması sürüyor!

4G ihalesinin öne çekilmesi tartışmaya neden oldu. Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun ihaleyi öne çekmesinin milli alt yapı çalışmasını engellediğini söyledi. BTK Öğe'nin iddialarına internet sitesinden yapılan yazıla açıklama ile yantı verdi.

4G tartışması sürüyor!

Türkiye 4G teknolojisine geçmeye hazırlanırken, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu arasında alt yapı malzemesi tartışması çıktı. Tartışmanın ortaya çıkış nedeni ise 4G ihalesinin 1 buçuk yıl öne çekilmesi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4G ihalesini 1 buçuk yıl öne çekmişti. ULAK projesi imza törenine katılan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, BTK’ya sert sözlerle yüklendi.

Öğe, 4G ihalesinin öne çekilmesiyle milli istasyonun kurulmasının engellendiğini belirtti. Bu takvime göre milli bir alt yapının hazırlanamayacağını söyledi.

BTK'dan bu iddialara yanıt gecikmedi. BTK'dan yapılan yazılı açıklamada; 4G için kullanılacak araçların Türk Malı olma zorunluluğuna dikkat çekildi.

BTK'dan yapılan açıklamada, Ar-Ge eleman sayısının 500’den 750’ye çıkarılacağını bilgisine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

# BTK # ihale # 4G