Hava sıcaklıkları düşüyor (İstanbul Hava Durumu)

Mayıs ayı bol yağmurlu geçiyor, hissedilen sıcaklık da 5 derece düşüyor. Yurt genelinde bu hafta kuvvetli sağanak bekleniyor. Özellikle Perşembe günü su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Hava sıcaklıkları düşüyor (İstanbul Hava Durumu)

TürkiyeMayıs ayının son günlerini bol yağışlı geçirecek.

Hafta boyunca yurt genelinde yağış görülecek. Bugün öğle saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Yozgat ve Sivas'ta gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışlar Çarşamba günü yurdun batı kesimlerine özellikle ege kıyılarına taşınacak. Marmara'da yer yer yağmurlu olacak, kuzey rügarları ile İstanbullular üşeyecek.

Sağanak yağış Perşembe ve Cuma günleri ise tüm yurdu etkisi altına alacak.Yer yer gökgürültülü sağanaklarla oluşabilecek su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Yağışlarla birlikte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklığıda düşüyor. Marmara ve Ege başta olmak üzere hissedilen sıcaklık 2 ila 5 derece arasında azalacak.

Meteoroloji Gnel Müdürlüğü'nün verilerine göre yağışlar gelecek hafta Salı gününe kadar sürecek.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # kastamonu # meteoroloji # düşüş # doğu anadolu # doğu karadeniz # Cuma # Sivas # karabük # Bartın # Sinop # Yurt # Yozgat # Çankırı # Hava # perşembe # derece # Mayıs # orta Karadeniz # kuvvetli sağanak