Mısır'ın başkentinde patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı!

Mısır'ın Tanta ve İskenderiye kentlerindeki Kıpti Hristiyan Kiliselerine bombalı saldırı düzenlendi. Tanta'daki saldırıda 21 kişi öldü 71 kişi de yaralandı. İkinci saldırı ise İskenderiye'deki Mor Gabriel Kıpti kilisesinde, ayin çıkışında düzenlendi.

Mısır'ın başkentinde patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı!

Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentindeki Aziz George kilisesine bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırı Hz. İsa'nın Kudüs'e girişinin kutlandığı Palmiye Pazarı kutlaması sırasında yapıldı.

Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada Kıpti Hristiyan kilisenin girişinde meydana gelen patlamada 17 kişinin öldüğü belirtildi. Ancak daha sonra 21 kişinin öldüğü 71 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Mısır'ın en büyük kentlerinden biri olan Kahire ve İskenderiye arasında yer alıan Tanta'da kısa süre sonra ikinci bir saldırı düzenlendi.

Yerel basına göre ikinci saldırıda bir polis karakolu hedef alındı.

Saldırıyı protesto eden kıptiler ile Mısır güvenlik güçleri arasında çatışma çıkarken İskenderiye Mor Gabriel Kıpti kilisesinde de ayin çıkışında patlama meydana geldi. Saldırıda hedefin Kıpti hristiyanların papası 2. Tavadros olduğu belirtildi. Patlamada çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

​Öte yandan IŞİD'in 'haber ajansı' olduğu iddia edilen Amaq sitesi, Tanta ve İskenderiye'deki kilise saldırılarını örgütün üstlendiğini yazdı.

Saldırıyla ilgili Türk Dışişleri Bakanalığı'ndan da bir açıklama geldi. Yazılı açıklamada "Menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin acılı ailelerine ve tüm Mısır halkına başsağlığı diliyoruz." denildi.

Kahire'nin en büyük katedraline Aralık 2016'da düzenlenen bir saldırıda 25 kişi ölmüş, 49 kişi de yaralanmıştı.

BİR PATLAMA DAHA: YARALILAR VAR

Mısır'da bir patlama daha gerçekleşti. İskenderiye kentinde bir kilisenin önünde gerçekleşen patlamada birçok yaralı var

# patlama # mısır # son dakika # haber # haberler # kilise # Kahire