PJAK'ın oğlunu kaçırdığı Hakimi Ulusal Kanal'a konuştu

PKK sadece Türkiye'de değil faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde yuvalara ateş düşürüyor. Oğlu PKK'nın İran'daki uzantısı PJAK tarafından kaçırılan Rahim Hakimi, evladını örgütün elinden kurtarmak için yıllardır mücadele ediyor. Acılı baba, 17 yaşında kaçırılan oğlunun hikayesini ve yaşadıklarını Ulusal Kanal'a anlattı

Terör örgütü PKK, ülkemizde olduğu kadar komşularımızda da aileleri yıkmaya, çocuk kaçırmaya, haraç almaya, uyuşturucu satmaya, katliam yapmaya devam ediyor.

Yenildikçe saldırganlaşan, gün geçtikçe eriyen terör örgütü yandaş kazanabilmek için her türlü yönteme başvuruyor. Bunların en bilineni ise çocukları kandırarak dağa çıkarmak.

Türkiye kadar İran'da, Suriye'de ve Irak'ta da çocukları zorla alıkoyan PKK'lılar, artık ailelerin büyük direnciyle karşılaşıyor.

Evladını terörün pençesinden kurtarmak için sesini duyurmaya çalışan Rahim Hakimi de İran'ın başkenti Tahran'da Ulusal Kanal'a ulaştı.

Acılı Baba, yıllardır oğlunu kurtarmak için her yolu denediğini belirtiyor, 17 yaşında terör örgütü tarafından kandırılarak Kandil'e götürülen oğlu İlyas'ın hikayesini anlatıyor.

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletinde bulunan İnçeh Olya Köyü'nde yaşayan beş çocuk babası Rahim Hakimi, oğlunun okula gitmek için servisle köyden ayrıldığını ve bir daha geri dönmediği söylüyor. O günü "kara gün" olarak adlandırıyor.

Hakimi, “Okulu bitirmesi için üç sınavı vardı. Servisle köyden ayrıldı ve okula gitti. Öğleden sonra servis geri döndü, İlyas serviste yoktu. Ona ulaşabileceğim her yolu denedim, en sonunda bir araçla okul önünden ayrıldığını öğrendim. Oğlumla birlikte yakın köylerden Ferşad adlı başka bir çocuğun da kayıp olduğu bilgisine ulaştım” dedi.

İranlı baba, oğlunun terör örgütüne eleman sağlayan kişiler tarafından 50 liraya örgüte satıldığını söylüyor.

Hakimi “Durumu Emniyet görevlileri ile durumu paylaştım, ulaştığımız bilgiler onunla son kez görülen ve son aylarda sıkça görüştüğü bir kişiyi işaret ediyordu. O kişi gözaltına alındı. Oğlumla birlikte bir genci de Türkiye sınırına iki saatlik mesafede olan Babanur Köyü'ne götürdüğünü ve burada terör örgütü üyelerine 100'er bin tümen yani 50 tl karşılığında teslim ettiğini itiraf etti” diye konuştu.

Rajim Hakimi, "Yakalanan şahıs, çocukların yaşananlara itiraz etmemesi için onlara 'sakinleştirici ilaç' olarak tanımladığı uyuşturucu bir hap verdiğini itiraf etti" diye ekliyor.

Acılı baba, oğlu İlyas'ı görmek ve geri getirmek için üç kez Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de bulunan terör kamplarına gitti. Kandil'deki teröristlerden oğlu hakkında bilgi almak için haftalarca uğraştı. "Rojhad Rojhildad" kod adıyla oğlunun örgütte olduğunu öğrendi. Sürecin sağlığını da bozduğunu söyleyen Hakimi, kullandığı ilaçları ekibimize gösteriyor.

Rahim Hakimi, oğlu İlyas'ın teslim olmasını ve bir an önce evine geri dönmesini bekliyor.

HABER / KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

# iran # pkk # ulusal kanal # pjak