Bakan Akar'dan 'iltica merkezleri' açıklaması

Dışişleri Bakanlığının Türkiye'nin iltica başvuru merkezi kurulacağı iddialarını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'da yalanladı. Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Afganistan'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Akar'dan 'iltica merkezleri' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar komuta kademesiyle Afganistan gündemi ile toplantı gerçekleştirdi.

Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda Akar, Türkiye ve Pakistan'da iltica başvuru merkezleri kurulacağı iddialarına değindi. Akar iddiaları, "Öyle bir şey konuşulmuş da değil, mümkün de değil" diyerek yalanladı.

Toplantıda Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay ve Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı brifing verdi. Hamid Karzai Uluslararası Havalimanındaki faaliyetler ve ülkedeki son duruma ilişkin bilgilerin konuşulduğu toplantıda Akar, çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

Bakan Akar toplantı sonrasında Anadolu Ajansı muhabirinin iltica başvuru merkezi kurulması hakkındaki sorusunu yanıtladı. Akar, Birleşik Krallık Savunma Bakanının açıklamasının çarpıtıldığını belirtti. "Basının yansıdığının aksine ne Türkiye ne de Pakistan'dan bahsediyor. Makalede böyle bir şey yok. Böyle bir şey konuşulmuş da değil, mümkün de değil." dedi.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # hulusi akar # tsk # türk # Milli Savunma Bakanlığı # iltica # dışişleri