Engin Alan'ın adaylığı tehlikede

MHP Milletvekili Engin Alan'ın tekrar aday olabilmesi adli sicil engeline takıldı. Adalet Bakanlığı'na başvuran Avukatı, Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan Alan'ın adli sicil kaydının silinmesini istedi. Bakanlık başvuruyu kabul etmezse Engin Alan bir daha aday olamayacak.

Engin Alan'ın adaylığı tehlikede

Emekli Korgeneral Engin AlanMHP Milletvekili… Vekil seçilmeden önce Balyoz davasında tutuklu yargılandı. Yargılama devam ederken 2011 seçimlerinde İstanbul'dan Milletvekili seçildi. Ancak cezaevinden çıkıp meclise gitmesi hiçte kolay olmadı.

Yargılama sonucunda 21 Eylül 2012'de Alan'a 18 yıl hapis cezası verildi. Ceza Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 9 Ekim 2013'te onaylanarak kesinleşti. Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı sonrası 19 Haziran 2014'te Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi, 24 Haziran'da da Meclis'te yemin ederek Milletvekilliği görevine resmen başladı.

Ancak Alan'ın 7 Haziran seçimleri için yeniden milletvekili adayı olması tehlikeye girdi. Nedeni ise hakkındaki adli sicil kaydı. Avukatı, Adalet Bakanlığı ile Kartal 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Alan'ın Balyoz davasından aldığı cezadan kaynaklanan adli sicil kaydının silinmesini istedi.

Bakanlık başvuruya henüz cevap vermedi. Eğer adli sicil kaydı kaldırılmazsa Alan tekrar aday olamayacak. Ergenekon davasında cezalar henüz Yargıtay tarafından onanmadığı için bu davalarda yargılanan Sinan Aygün, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın yeniden aday olması için herhangi bir engel bulunmuyor.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # mhp # Engin Alan