Diyarbakır'da LPG yüklü tanker patladı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kontrolden çıkan LPG yüklü tanker patladı. 1 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle çevredeki evler de zarar gördü.

Diyarbakır'da LPG yüklü tanker patladı!

Görüntüler Diyarbakır'dan. Kontrolden çıkan LPG yüklü bir tanker cayır cayır yandı. 1 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi yarlandı.

Patlayan tankerin alev almasıyla birlikte Diyarbakır-Bingöl karayolunda can pazarı yaşandı. Alevlerin sıçradığı iki yolcu otobüsü ile 2 ticari araçta bulunan 70'ten fazla yurttaş, canını zor kurtardı. 1 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi de yaralandı. Yaralılardan 20'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Çıkan yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmayla kontrol altına alındı. Olayda yaralananlar, askeri helikopterler ve ambulanslarla Diyarbakır başta olmak üzere çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılara tedavi etmek için yoğum bakım ünitelerinde ek yataklar açılırken, bazı yaralılar ise ilk müdahalelerinin ardından yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Batman ve Elazığ'daki hastanelere nakledildi.

Patlamanın etkisi sabahın ilk ışıklarıyla gözler önüne serildi. Yolcu otobüsünden geriye iskeleti kaldı. Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan evler de hasar gördü.

Soğutma çalışmaları nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Askerin güvenlik önlemi aldığı karayolu çift şeritli olarak ulaşıma kapanırken, itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır