AB'de Türkiye karşıtı mesai

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Brüksel'de toplandı. Toplantıda Türkiye, Libya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler görüşüldü. Toplantıda Libya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin Avrupa Birliği'nin çıkarları ile çatıştığı ifade edildi. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye'nin faaliyetlerinin ortaya çıkardığı sınamalara karşı atabileceğimiz olası adımlar üzerinde de çalışacağız." dedi.

AB'de Türkiye karşıtı mesai

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, salgın sonrası ilk kez yüzyüze Brüksel'de bir araya getirrdi. Toplantı sonrası Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell basın toplantısı düzenledi.

AB Dönem Başkanı Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın yönettiği Dış İlişkiler Konseyi'nde Libya ve Doğu Akdenizdeki gelişmeler ele alındı.

Borrell, Türkiye ile ilişkiler üzerine uzun bir tartışma yaşandığını söyledi.

Türkiye ile ilişkilerin zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen Borrell, Doğu Akdeniz ve Libya'daki gelişmelerin AB'nin çıkarlarıyla çatıştığını ifade etti.

Borell, AB Konseyinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin talebi üzerine yeni adımlar atılabilineceğini kaydetti.

Brüksel'de toplanan AB Dışişleri Bakanları Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılmasını da kınadı. Borrell, "Türk yetkililere kararlarını gözden geçirmeleri için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

ulusal.com.tr

# avrupa birliği # Josep Borrell