ABD askerinde koronavirüs tespit edildi

Güney Kore'de görevli Amerikan askerinde yeni tip koronavirüs tespit edildi. Virüs nedeniyle Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 717 oldu. Taburcu edilenler ise 29 bin 745'e yükseldi.

ABD askerinde koronavirüs tespit edildi

Güney Kore haber ajansı Yonhap'taki habere göre, ülkenin güneyindeki Çilgok şehrindeki görevli bir askerde Kovid-19 görüldü.

ABD Kore Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, 23 yaşındaki askerin kışla dışındaki evinde karantina altına alındığı bildirildi.

Askerin geçen hafta pazartesi günü Daegu şehrinde bulunan Camp Walker kışlasını ziyaret ettiği, salı ve cuma günleri arasında ise Çilgok'daki kışlada kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Askere koronavirüsün nerede ve nasıl bulaştığı henüz belirlenemediği, askerin temas kurduğu kişilerin araştırıldığı kaydedildi.

Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısında artış oranı ise azalıyor. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 717 oldu.

Ülkedeki Kovid-19'a yakalanma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 2 bin 491’e, müşahede altına alınanların sayısı 79 bin 108’e geriledi.

Ayrıca, iyileşerek taburcu edilenlerin sayısı 29 bin 745’e çıktı.

Avrupa'da yeni koronavirüs vakasının görüldüğü ülkelerin sayısı ise artıyor.

Koronavirüsün Avrupa'da en etkili olduğu ülke olan İtalya'da 300'den fazla vaka görüldü, 11 kişi de virüs nedeniyle öldü.

Cuma gününden bu yana Lombardiya ile Veneto'da 50 bine yakın kişinin yaşadığı 11 kasaba karantina altına alındı.

Almanya'da, Milan'dan dönen 25 yaşındaki bir adamda koronavirüse rastlanmasının ardından ülkedeki vaka sayısının 17'ye yükseldiği açıklandı.

Bahreyn’de 9 yeni korona virüsü vakasının görülmesiyle ülkedeki vaka sayısı 26 oldu.

ulusal.com.tr

# abd # koronavirüs