Yağışlar İzmir'in barajlarını doldurdu

İzmir'de geçen hafta etkili olan yağışlar, barajlardaki doluluk oranını arttırdı. İzmir'in en büyük barajı olan Tahtalı Barajı'nda suların yükselmesiyle birlikte eski Bulgurca Camii'nin minaresi yeniden sular altında kaldı.

Yağışlar İzmir'in barajlarını doldurdu

Haber: Samet Can Kocagür – Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmir'de etkili olan yağışlar, barajlardaki su seviyesinin yeniden istenilen seviyelere çıkardı.

Geçen hafta 2 ve 3 Şubat'ta düşen yağmur, İzmir'in en önemli su kaynaklarından olan Tahtalı Barajı'ndaki su seviyesini yüzde 39.10'dan yüzde 55'e çıkardı.

Tahtalı Barajı'nın sularının çekilmesiyle ağaçlar da kendisini gösterdi. Burada bulunan köy yolu da suların çekilmesiyle birlikte yeniden ortaya çıktı. Daha önceden baraj suları bulunan ve balıkların yüzdüğü yerde şimdi ise kendisini tamamen kuraklığa bırakmış durumda.

Daha önce kuraklık nedeniyle yürüyerek gidilebilen eski Bulgarca Camii'nin minaresi yeniden sular altında kaldı. Tahtalı Barajı'ndaki toplam su hacmi de 176 milyon 402 bin metreküpe ulaştı.

Öte yandan İZSU verilerine göre barajlardaki doluluk oranı, Tahtalı Barajı'nda yüzde 55, Güzelhisar Barajı'nda yüzde 76, Ürkmez Barajı'nda yüzde 90, Balçova Barajında yüzde 76, Kutlu Aktaş Barajı'nda yüzde 70, Gördes Barajı'nda ise yüzde 4 olarak kaydedildi.

# izmir # yağış # kuraklık # baraj # su seviyesi # Tahtalı Barajı