Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ''Bilip de söylemiyorsan adam değilsin''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ''siyasi cinayetler'' söylemine MHP ve AK Parti'den tepki geldi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na ''bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin.'' sözleriyle seslendi. AK Parti Sözcüsü Çelik ise, ''siyasetin vesayet odaklarınca manipüle edildiği devir kapandı.'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: ''Bilip de söylemiyorsan adam değilsin''

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı ''siyasi cinayetler'' söylemine Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisi sert oldu. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'na Anayasa'nın ilk 4 maddesi ve HDP ile ittifak konularında kritik sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu'ndan sorularına yanıt isteyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na ''korku edebiyatını bırak, cinayet masallarını geç'' diye seslendi:

- CHP Genel Başkanı'na soruyorum, kıvırmadan cevap vermesini, kaçak güreşmemesini bekliyorum. Anayasa'dan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz? Anayasa'ya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz? (…) 'Demokratik muhalefet' diyerek TİP'i, HDP'yi yanınızda ve yörenizde görüyor, bunlara kucak açıyor musunuz? Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz? Sorular basit; ya 'evet' diyeceksin, ya da 'hayır' yüreğin yetiyorsa, çiğ süt içip karın ağrısı çekmiyorsan konuş ve sorularıma cevap ver. Korku edebiyatını bırak, siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç, bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin.

CHP' Liderinin ''siyasi cinayetler'' söylemine ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, ''6-7 Ekim olayları hakkında ilkeli bir tavır sergileyemeyenlerin kalkıp da ''siyasi cinayet'' spekülasyonları yapması ilkesiz ve utanç verici bir sorumsuzluktur'' ifadelerini kullandı:

- Hükümetlerimiz döneminde Türkiye'de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır. CHP Genel Başkanının ''belli kişileri öldürmek''ten ve ''siyasi cinayetler''den bahsederek Sn. Cumhurbaşkanımızı hedef göstermesi ahlaki olmayan bir tavırdır ve sorumsuzluktur. Karanlık dönemlerde planlı kurguların parçası olan bu yaklaşımın tekrar edilmesi asla kabul edilemez. Ülkemize yönelik istikrarsızlaştırma siyaseti güden böylesi bir hareket, sadece Türkiye düşmanlarının beşinci kol faaliyetlerine hizmet eder.

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici, ''Ya Kılıçdaroğlu delilleri sunmalı, ya da savcılık kendisini ifadeye çağırmalı'' dedi:

- Ciddi bir konuda böylesine dikkatsizce provokatif söylemler yapanın ellerindeki delilleri güvenlik güçlerine sunması gerekir. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu, yapmazsa savcılar kendisini ifadeye çağırmalı.

# chp # pkk # mhp # ak parti # hdp # devlet bahçeli # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # Bahçeli # siyasi cinayet # siyasi suikast # İP