Muhtarların seçim tepkisi

Mardin Artuklu’da 72 muhtar, Ziraat Odası’nın kurulması için yapılan çalışmalarda saf dışı bırakıldı. Tepki için bir araya gelen 72 muhtar, Valilik önünde açıklama yaptı. Muhtarlar adına konuşan Ali Aslan, keyfi uygulamalardan vazgeçilmesini istedi.

MardinArtuklu’da 72 muhtar, Ziraat Odası’nın kurulması için yapılan çalışmalarda saf dışı bırakıldı. Tepki için bir araya gelen 72 muhtar, Valilik önünde açıklama yaptı. Muhtarlar adına konuşan Ali Aslan, keyfi uygulamalardan vazgeçilmesini istedi.

Saf dışı bırakıldırlar, tepkilerini Valilik önünden haykırdılar.

Yerel seçimlerden sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi olunca, köylerin statüsü değişerek mahalle sayıldı.

Bu durumda Ziraat Odaları’nda yeni yönetimi belirleyecek delegeler için muhtarlar devre dışı bırakıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi de bu duruma kayıtsız kaldı.

Artuklu Ziraat Odası için başlayan çalışmalar 72 muhtarın tepkisine neden oldu. Çünkü kendilelerine danışılmadı. Üstelik hazırlanan listelerde çiftçilikle alakası olmayanlar aday gösterildi. Yönetim kuruluna 5 kardeş birden yazıldı.

Devre dışı bırakıldıklarını söyeleyen 72 muhtar Valilik önünde açıklama yaptı. Muhtarlar adına konuşan Ali Aslan, hukuksuzluğa sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Aslan, seçimler için yeniden listenin hazırlanmasını istediklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# mardin # seçim # muhtar # ziraat odası # Artuklu