Taşerona hayır mitingi!

Türkiye taşeron sisteminin acısını Soma faciası ile derinden yaşadı. Bu nedenle yarın İstanbul'da taşeron sistemine karşı büyük bir miting yapılacak. Mitingi TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, TMMOB düzenliyor. İŞçi Partisi de mitinge katılacağını açıkladı.

Taşeronlaşma nedeniyle hayatını kaybeden 301 madencinin ardından sendikalar harekete geçti. İşçiler yarın İstanbul Kadıköy'de taşerona karşı büyük bir miting yapacak.

Mitingi Türk-İş, DİSK,KESK,TMMOB, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Dişhekimleri Birliği düzenledi. İşçi Partisi de mitinge katılacağını duyurdu. İşçiler "Taşeron Ölüm Demektir, Yasaklansın" talebiyle 25 Mayıs günü saat 12.00'de Kadıköy'de olacak.

Mitingle ilgili Türk-İş 1'incü bölge temsilcisi Faruk Büyükkucak Ulusal Kanal'a konuştu. Büyükkucak herkesi taşerona karşı mitinge çağırdı.

İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Kuruca da "Bütün Türkiye özelleştirmenin ve taşeronlaştırmanın bir katliam olduğunu, Soma’da yaşanan büyük faciayla gördü. Özelleştirme katliamına son vermek için yarın saat 11.00’de Kadıköy Numune Hastanesi önüne çağırıyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # kesk # disk # kadıköy # TMMOB