Kumpasçılara kötü haber

Sahte delil üreten kumpasçı polisler ağır ceza mahkemesinde yargılanacaklar. İstanbul "Askeri Casusluk" davasında emekli Albay İbrahim Sezer'in iletişim tespit tutanağına olmayan bir görüşme ekleyen polisler; sahte belge üretmek suçundan 8 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Olmayan görüşmeleri tapelere ekleyerek delil üreten kumpasçı polisler ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Yargıtay'ın onadığı İstanbul "Askeri Casusluk" ve Fuhuş davasında cezaların infazı için yakalamalar devam ederken; yeniden yargılamanın önünü açacak önemli bir gelişme yaşandı.

Emekli Albay İbrahim Sezer'in, iletişim tespit tutanağına ekleme yapan polislerin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına karar verildi. İki polis, sahte evrak hazırlamak suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

Polislerin görevi kötüye kullanmaktan yargılandığı İstanbul 4'ncü Sulh Ceza Mahkemesi, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine hükmetti.

Polisler; "yanına uğrarım Eşme'ye" sözlerini tutanağa "yanına uğrarım Vika'ya" şeklinde yazarak emekli Albay Sezer'i Rus ajanı olduğu öne sürülen Vika kod adlı kadınla ilişki içinde göstermişti.

Sezer'in evinde arama yapan polisler de; bir telefon rehberinde Vika isimli bayanın telefonu yazılan sayfayı özel olarak görüntülemişti. Dava sırasında alınan bilirkişi raporlarıyla bu el yazısının emekli Albay Sezer'e ait olmadığı ortaya çıkmış ancak kim tarafından yazıldığı araştırılmamıştı. Polisler bu durumu sehven olarak açıklamıştı.

Avukat Mahir Işıkay, suçun örgütlü olarak işlendiğine dikkat çekerek, kumpasların açığa çıkması için soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Bu delillerle yargılanan Sezer, sözde casusluk örgütünün lideri olduğu iddiasıyla 15 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası almıştı.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

# polis # ağır ceza mahkemesi # askeri casusluk # kumpas