AKP'li Belediye 25 yıllık kültür merkezini yeni icraatı olarak gösterdi

AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından ilçe reklam panolarına asılan "4 Kültür Merkezi hizmete sunduk" afişi görenleri hayrete düşürdü.

AKP'li Belediye 25 yıllık kültür merkezini yeni icraatı olarak gösterdi

AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından ilçe reklam panolarına asılan "4 Kültür Merkezi hizmete sunduk" afişi görenleri hayrete düşürdü.

İstanbul Bahçelievler'in Bakırköy'e bağlı olduğu zamanda kurucu belediye başkanı Muzaffer Doğan döneminde inşa edilip ve dönemin meclis kararıyla ismi verilen Necip Fazıl Kısakürek Kültür merkezi, AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından yeniymiş gibi halka tanıtıldı.

Yeni yapılan diğer 3 kültür merkezi ile aynı afişte yer alan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi 1991 yılında inşa edilmiş ve dönemin sayılı sayıdaki kültür merkezleri arasına girmişti. Konu ile ilgili görüştüğümüz Bahçelievler Kültür Müdürlüğü'ndeki yetkili memur, "Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ni biz yeni yapmadık. O eski bir kültür merkeziydi, bakıma ihtiyacı vardı. Biz onu tadilat ettik" dedi. "Peki neden yeni yapılan 3 kültür merkezi ile aynı afişte onu da yeni yapılmış gibi gösterdiniz?" sorumuza ise yetkili memur, "Çevre düzenlemesini yaptık. Bakıma ihtiyaç duyulan yerleri onardık ve salonun kapasitesini arttırdık. Bu yüzden bahsi geçen afişte Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi de yer almış olabilir" ifadelerini kullandı.

(Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi -1995)

İlçe panolarındaki reklamlarda altında AKP'li Bahçelievler Belediyesi Başkanı Osman Develioğlu'nun imzası bulunan afişin propaganda aracı olarak kullanımın söz konusu olmadığını ve hizmete sunulduğunu ifade eden Kültür Müdürlüğü'ndeki yetkili memur, "Daha önce de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin hizmete değil miydi?" sorusunu ise "Evet hizmetteydi diyerek" geçiştirdi.

Konu ile ilgili Bahçelievler'den yayın yapan ve olayı gündeme taşıyan gazete365.com haber sitesinden Melek Bayhan'ın sorularını yanıtlayan Bahçelievler Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Ali Özkan, belediyeyi çok çalışıyormuş gibi gösterip halkın kandırıldığını belirterek şunları ifade etti:

“BU VATANDAŞI ALDATMAKTIR”

“Bu afiş aslında belediyenin çalışmalarının ne kadar yetersiz olduğunun bir göstergesidir. 25 yıllık eseri sahiplenir oldular; Bakırköy Belediyesi’ne bağlı olduğumuz senelerde, 25 yıl kadar önce yapılan bir kültür merkezinin bugünkü yönetim tarafından yapılmış gibi gösterilmesi ne demektir? Geçmişteki belediye başkanlarının yaptıklarını halka ‘biz yaptık’ şeklinde sunmak saygısızlık değil midir? Siz, ilçenin tarihini bilmiyor olabilirsiniz; ilçesinin tarihini bilen insanları aldatmaya mı çalışıyorsunuz? Göreve gelir gelmez önceki dönem belediye başkanlarının yaptığı eserlerden isimlerinin kaldırılması etik mi? Başkalarının emeklerine sahip çıkıp, toplumu kandırmaya mı çalışıyorsunuz?”

Gökhan ÇELİK

Fotoğraf: Melek Bayhan(gazete365.com)

# Gökhan Çelik # Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu # bakırköy belediyesi # muzaffer doğan