NSA, özerk Kürt bölgesi istiyor

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın eski Başkanı Michael Hayden, Ortadoğu’da özerk bir Kürt bölgesi kurması gerektiğini söyledi. Hayden, özerk bir Kürt bölgesinin Ortadoğu’da yeni bir siyasi yapı kurulmasına yardımcı olabileceğini iddia etti.

NSA, özerk Kürt bölgesi istiyor

Ortadoğu’da özerk bir Kürt bölgesi kurulması için Amerikalılardan ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son açıklama, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın eski başkanı Michael Hayden’dan geldi. Eski Amerikan Haber Alma Merkezi CIA’nın direktörü de olan Hayden, özerk bir Kürt bölgesinin Ortadoğu’da yeni bir siyasi yapı kurulmasına yardımcı olabileceğini iddia etti.

Ortadoğu’daki 20’inci yüzyıl politik mimarisinin çöktüğünü ileri süren Hayden, “Eski gitti ve yeninin yaratılması gerekiyor. Bu durumda yapılması ve konuşulması gereken Kürtlerin geleceğidir. Yani otonom bir Kürt bölgesi” dedi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, geçen haftalarda Suriye’nin kuzeyinde sözde özerklik kurduğunu ilan etmişti. Planda, PYD’nin kontrolündeki üç kantonun da hedeflenen federal sistemin içerisinde yer alması belirlenmişti.

ABD’li yetkililer, PYD’nin kendisinin Suriye’deki kara gücü olduğunu açıklamış, terör örgütünün “Bölgedeki en önemli müttefiki” olduğunu belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr

# istiyor # NSA # özerk Kürt bölgesi