Şehit Kaymakam Safitürk'ün failinin cezası onandı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Derik Kaymakamı Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili sanık Şerif Mesutoğlu'na verilen 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl hapis cezasını onadı.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün failinin cezası onandı

Derik Kaymakamı Fatih Safitürk'ün şehit olmasına ilişkin görülen davada yeni gelişme yaşandı. 7 sanık hakkında verilen karara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Bir numaralı Sanık Şerif Mesutoğlu'nun aldığı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Mesutoğlu, bu cezayı, “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek", "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından aldı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, sanıklar Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Deniz, Hüseyin İzci, Mehmet Ali Yazıl ile Saime Ateş Mesutoğlu'nun beraatinin onanmasını kararlaştırdı.

Dairenin kararında, Safitürk'ün şehit olduğu saldırıda PKK'nın devletin birliğini bozmaya yönelik eylem yaptığı vurgulandı. Aynı zamanda, ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Şehit Kaymakan Safitürk, Mardin'in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırıya uğramıştı. 11 Kasım’da da kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Bölge halkı için birçok projeye imza atan şehit Kaymakam, PKK’nın girişimlerine çomak sokmuştu.

# şerif mesutoğlu