Sağlık Emekçileri'nden Nöbet Genelgesi'ne tepki

AKP Hükümetinin 1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya koyduğu 2014/33 sayılı Aile Hekimliği Nöbet Hizmetleri Genelgesine Sağlık Emekçileri Sendikası(SES)’ndan tepki geldi. SES Antalya Şubesi “Genelgeyi tanımıyor, nöbete gitmiyoruz” dedi.

Sağlık Emekçileri'nden Nöbet Genelgesi'ne tepki

AKP Hükümetinin 1 Ocak 2015 itibariyle uygulamaya koyduğu 2014/33 sayılı Aile Hekimliği Nöbet Hizmetleri Genelgesine Sağlık Emekçileri Sendikası(SES)’ndan tepki geldi. SES Antalya Şubesi “Genelgeyi tanımıyor, nöbete gitmiyoruz” dedi.

Sağlık Çalışanları Genelgeyi Yok Saydı

Aile Hekimliği çalışanlarının , Aile Sağlığı Merkezleri(ASM), Toplum Sağlığı Merkezleri(TSM) ve bağlı birimlerinde yada ihtiyaç halinde hastanelerde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde yürütecekleri nöbet hizmetlerini düzenleyen Aile Hekimliği Nöbet Genelgesi, açıklandığı ve yürürlüğe girdiği günden bu güne tepki topluyor. SES Antalya Şubesi, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla tepkisini dile getirdi, genelgeyi tanımadıklarını, nöbete gitmediklerini ve bundan sonra da gitmeyeceklerini vurguladı. Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Mustafa KILINÇ, AKP Hükümetinin sağlıkta dönüşüm adı altında yürüttüğü piyasalaştırma ve çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamalarının artarak sürdüğünü, birinci basamak kamu sağlığı kurumlarının bu uygulamalardan fazlasıyla nasibini aldığını belirtti.

Hükümet Nöbeti Daha Öncede Acil Servisler İçin Denedi Ama Tutmadı

Daha önce Hastanelerin acil servislerinde sözde 'halka iyilik' olsun diye aile hekimleri ve hemşirelere nöbet uygulanması başlatıldığını fakat uygulamanın çözüm olmadığının 5-6 ay gibi bir sürede görülerek bu nöbetlerin kaldırıldığını hatırlatan Kılınç, Hükümetin şimdide hafta sonları sağlık ocaklarında nöbet uygulaması koyarak vatandaşa sağlık hizmeti vereceğini iddia ettiğini söyledi.

Nöbet Uygulamasına Son Verilmezse Sağlık Emekçileri 11 Şubat'ta İş Bırakacak

Genelgeyi tanımadıklarını, nöbete gitmediklerini ve gitmemeyi sürdüreceklerini belirten Kılınç, uygulamanın kaldırılması için mücadele edeceklerini vurgulayarak yurttaşlardan destek istedi. Kılınç; "Sağlık çalışanları olarak; bizim için angarya olan, çalışma saat ve günlerini uzatan, insanlara daha fazla sağlık hizmeti veriliyor diye göz boyayıcılık yapılıp oy avlamak amacıyla yapılan bu nöbet uygulamalarını kabul etmiyor ve nöbetlere gitmiyoruz. Nöbet uygulaması devam ettiği takdirde de 11 Şubat'ta iş bırakacağız. O gün geldiğinde tüm halkımızın bizi desteklemesini istiyoruz. Bu destek yalnız bizim için değil,tüm yurttaşların sağlık hakkı için verilmiş olacaktır" diye konuştu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusakanal.com.tr

# aile hekimleri # sağlık emekçileri # Antalya şubesi # Aile Hekimliği