28 Şubat davasında yakalama kararı

28 Şubat davası ile ilgili infaz süreci başlatıldı. Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

28 Şubat davasında yakalama kararı

FETÖ kumpası 28 Şubatdavasında yargılanan isimler ile ilgili yakalanma kararı infaz için savcılığa gönderildi.

Yargıtay'ın müebbet hapis cezalarını onamasının ardından 14 komutan hakkındaki infaz süreci başladı. Eski 1. Ordu Komutanı emekli OrgeneralÇetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Cezaevine girmesi için yakalama kararı çıkarılan diğer isimlerin dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç ile emekli generaller Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker olduğu belirtildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında darbeye teşebbüs suçlamasıyla 14 kişiye verilen müebbet hapis cezasını 9 Temmuz 2021 tarihinde onadı. Yargıtay'ın kararı davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme de kararı, gereğinin yerine getirilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosu'na gönderdi. İnfaz Bürosu da 14 sanığın cezaevine konulması için işlemleri başlattı ve yakalama kararı çıkarttı.

Emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Fevzi Türkeri'nin avukatları Anayasa Mahkemesi'ne tedbir talebiyle bireysel başvuruda bulundu. Her iki isim yaş ve sağlık durumu gerekçesiyle infazın durdurulmasını talep etti. Ancak AYM henüz bir karar vermedi.

Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz ise Anayasa Mahkemesi'ne 84 yaşındaki müvekkilinin başvurusunu öncelikle görüşmesi için çağrı yaptı. AYM, herhangi bir karar vermezse, Doğan ve diğer emekli komutanlar cezaevine girecek.

Ersöz, “Bu kararlar bize gönderilmiyor. Ankara İnfaz Savcılığı, doğrudan yakalama kararı çıkartıyor, emniyete gönderiyor. Emniyet de konutlarına giderek kararı uyguluyor. İşleyiş bu şekilde. Şu an Çetin Doğan'ın evine gelinmiş değil. Ama müşteki vekillerinden öğrendiğimize göre savcılığa dosya gönderildi ve işlemler yapıldı. AYM'den ise hiçbir karar ve bilgi gelmiş değil maalesef” dedi.

# yargıtay # mahkeme # dava # jandarma # AYM # orgeneral # 28 şubat # Çetin Doğan # çevik bir