İngiltere ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması imzaladı

Türkiye ve İngiltere Serbest Ticaret Anlaşması imzaladı. Tören video konferans yoluyla düzenlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ''Birleşik Krallık ile ilişkilerimizi daha da derinleştirme yönünde ilk adımı atıyoruz.'' dedi.

İngiltere ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması imzaladı

Anlaşmada imzalar atıldı. 2021 yılı Türkiye ve en önemli ihracat ülkelerinden İngiltere ile yeni bir dönem başlayacak.

İki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı.

Tören videokonferans yoluyla düzenlendi. Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss da törene Londra'dan katıldı.

Tarihi anlaşmanın töreninde konuşan Bakan Pekcan, imzaların önemine dikkat çekti: ''Anlaşmayla Birleşik Krallık ile aramızdaki ticaret yapısıyla ilgili bir belirsizlik kalmayacak. Ticaretimiz her zamanki etkinliğiyle sürecek ve inanıyorum daha da gelişecektir.''

Ticaret Bakanlığının verilerine göre 2019 yılının tamamında Türkiye ve İngiltere arasındaki dış ticaret hacmi 16,3 milyar dolar olarak kaydedilmişti. 2019'da Türkiye, İngiltere ile ticaretinde 5,4 milyar dolar fazla elde etti.

Türkiye İngiltere'den en fazla makineler, demir-çelik ve mücevherci eşyası ithal ediyor. Buna karşılık Türkiye İngiltere'ye en çok motorlu kara taşıtları, örme giyim eşyası ve aksesuarları ile elektrikli makineler ihraç ediyor.

# ingiltere # türkiye # Ruhsar Pekcan # Liz Truss # serbest ticaret anlaşması