ABD İran'ı hedef aldı

Suudi Arabistan'da bulunan Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis de İran'ı hedef alan açıklamalar yaptı. Mattis, "Bölgede nerede sorun varsa bakın İran'ı göreceksiniz" dedi.

ABD İran'ı hedef aldı

Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis, Suudi Arabistan ziyareti sırasında İranhedef alan açıklamalar yaptı. Matis, Bölgede istikrarı sağlamak için İran'ın nüfuz alanını genişletmesinin engellenmesi gerektiğini savundu.

Mattis, Yemen'deki krizden de İran'ı sorumlu tuttu. Amerikalı bakan, "Bölge istikrarının sarsılmasında İran'ın rolü var. İran'ın nüfuzunu önlemek için Birleşmiş Milletler kontrolünde yapılacak müzakerelerle Yemen'deki ihtilafları çözmek gerekiyor." diye konuştu.

İran'ın girişimlerinin Yemen ile sınırlı olmadığını vurgulayan Mattis "Bölgede nerede bir sorun varsa bakın İran'ı göreceksiniz. İran'ın diğer ülkeleri istikrarsızlaştırma ve Lübnan'daki Hizbullah gibi gruplar oluşturma çabalarını engellememiz gerekiyor." dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de Amerika'dan gelen açıklamalara yanıt verdi. Zarif, "ABD'nin eskimiş suçlamaları, İran'ın anlaşmaya uyduğuna dair kabulünü maskeleyemez" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # iran # suudi arabistan # hedef # jim mattis