İrem Yaman'dan Atatürklü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı

Milli tekvandocu İrem Yaman, Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı yayınladı. Yaman mesajını Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' sözleriyle paylaştı

Türkiye'ye tekvando alanında dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandıran milli sporcu İrem Yaman, Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir video yayınladı.

Yaman, mesajını Mustafa Kemal Atatürk'ün “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözleriyle paylaştı.

Mesajında “Geçmişten günümüze mücadele eden, çift süren, tarlayı eken, sırtında kağnı ve kucağında çocuğuyla, kar kış demeden cepheye malzeme taşıyan o fedakar yüce kadınlar” diyen Yaman, Manş Denizini yüzerek geçen ilk Türk kadın Nesrin Olgun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın öğretmenlerinden Refet Angın, Türk tiyatrosunda sahneye çıkan ilk kadın Afife Jale, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen, Avrupa'nın ilk FIFA kokartlı kadın hakemi Lale Orta'yı da unutmadı...

Yaman “Hala başarmak için mücadele eden, bütün zorluklara göğüs geren emekçi kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

ulusal.com.tr

# tekvando # kadınlar günü # irem yaman