Kuraya CHP ve İyi Parti rötarı

İzmir'in Menemen Belediyesi Başkanvekilliği seçimi mecliste yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Kura çekimi CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri katılmadı, kura çekimi perşembe günü yapılacak.

Kuraya CHP ve İyi Parti rötarı

CHP'den seçilerek Menemen Belediye Başkanı olan Serdar Aksoy'un yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından yapılan Menemen Belediyesi Başkanvekilliği Seçiminin kura yenilenemeden ertelendi.

İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan yürütmeyi durdurma kararının ardından İzmir Valiliği'nin aldığı kura seçimin tekrarlanması kararı sonrası gözler bugün Menemen'deydi.

CHP ilçe binasında yapılan toplantıda alınan karar ile meclis toplantısı boykot edildi. CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri toplantıya gitmedi.

Kura çekimi belediye meclisinde çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Belediye başkan vekilliği için kura çekimi Perşembe günü yapılacak.

Menemen Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yapılacak kurada CHP'li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan karşı karşıya gelecek.

AK Parti adayı Aydın Pehlivan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'ne giderek seçime itiraz etmiş İzmir 2'nci İdare Mahkemesi CHP'li Deniz Karakurt'un kura ile kazandığı Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği Seçimi'nin kura kısmını iptal etmişti.

# izmir # chp # mhp # ak parti # İyi Parti # menemen