Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı: ''İnanç ve kültür şehrimizde misafirlerimizi ağırlamaya hazırız''

İnanç turizminin önemli merkezlerinden "Peygamberler şehri" Şanlıurfa, Ramazan Bayramı'nın ardından, tam kapanmanın sona ermesiyle turizmde canlılık bekliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ''İnanç ve kültür şehrimizde misafirlerimizi ağırlamaya hazırız'' dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı: ''İnanç ve kültür şehrimizde misafirlerimizi ağırlamaya hazırız''

Turizm Türkiye ekonomisinde büyük gelir kapısı. Ancak salgın nedeniyle geçen yıldan bu yana olumsuzluklar yaşanıyor.

Turizm sezonunu, sadece sahil kentleri değil, tarihi turizmiyle öne çıkan Şanlıurfa'daki işletmeler de dört gözle bekliyor.

Şanlıurfa, koronavirüs vakalarının en az görüldüğü illerden biri. 17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle yeniden misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye BaşkanıZeynel Abidin Beyazgül, bayramdan sonra inanç ve kültür turizminde patlama beklediklerini söyledi.

Şanlıurfa'da tarihin her evresine ait bir eser bulmak mümkün. Kent tarihin ilk başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe'ye de ev sahipliği yapıyor.

# ramazan bayramı # şanlıurfa # Göbeklitepe # Kültür # eser # Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı # Zeynel Abidin Beyazgül # kültür şehri